ANJA FORSNOR

Spenatsoppa med kokt ägg

anjas spenatsoppa

Hej bästa snabbmaten! Jag tröttnar aldrig på spenatsoppa, så himla gott och det gör mig pigg och stark som Karl Alfred. Dessutom är det så vansinnigt enkelt att snabbt slänga ihop då det behövs så få ingredienser.

Spenatsoppa
2 portioner

250 gram fryst spenat
1 msk lantbuljong
salt och peppar efter smak
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
2-3 dl vatten

Gör så här: Värm fryst spenat i en kastrull och koka upp med 2 dl vatten, lite lantbuljong, salt och peppar efter smak. (Har man färsk eller fryst grönkål hemma funkar det också utmärkt att slänga i). Mixa allt med en stavmixer till en slät och len soppa. Tillsätt mer vätska beroende på vilken konsistens du vill ha. Servera med kokt ägg och lite krispiga grönsaker.

Spenatsoppa är perfekt återhämtningsmat efter träning eftersom det hjälper kroppens muskeluppbyggnad. Det är även bra för vårt immunförsvar, högt blodtryck och sägs motverka cancer. Dessutom är spenat otroligt rik på C-vitamin, A-vitamin, K-vitamin och B9-folsyra vilket gör de gröna bladen till en riktig superfood! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!