ANJA FORSNOR

Någon som testat björksav?

bild 3(1)

bild 4

Alltså jag är en riktig sucker för roliga paket! Allting blir liksom lite roligare när det kommer i ett fint paket. Blev extra glad när månadens Naturalbox innehåll en flaska björksav från Sealand Birch Original. 

Jag har läst lite om björksav, som tydligen ska vara ”skandinaviens variant” av kokosvatten. Bara att ordet kokos finns med i beskrivningen fångar ju givetvis mitt omedelbara intresse.

Man tappar alltså björkträd på dess sav som är väldigt näringsrik och används både i matlagning och skönhetsprodukter. Tydligen gjorde ALLA KIDS detta när man var liten (enligt min sambo) men jag verkar vara den enda som missat det?

Min första tanke var att jag kanske inte borde dricka björksav med tanke på min superallergi mot björkpollen. Men efter att ha läst lite om detta verkar det som att man använder just björksav för att lindra besvär vid pollenallergi? Jag älskar huskurer och detta låter bara too good to be true!!

Givetvis satte jag i mig hela flaskan på en gång! Hur det smakade? Typ honungsvatten med en liten udd av citrus… Sött och friskt på samma gång liksom. Ingen omedelbar kärlek men jag kan helt klart vänja mig vid smaken och måste genast undersöka vart man kan köpa mer… någon som sett björksav i hälsokosten eller annan butik?

Psst! Boxen innehöll en massa annat spännande som jag berättar mer om snart.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Har också hört massor om björksav, håller med om att man blir lite såld när det beskrivs som ”nordens kokosvatten” 🙂 Det som är lite speciellt är att man bara kan tappa det under en begränsad tid mellan vinter/vår. På Ecoist sålde de färsk björksav för ett tag sedan och även en variant från Holistic, dock inte nu.. Den du har på bilden har jag köpt en gång på Eat eko-mataffären. Kolla där! Kram//Lotta

  charlotte_wehtje 2014-05-05 17:34:00
  Svara
  • Svar på charlotte_wehtjes kommentar.

   Åh låter ju precis som något Holistic borde ha! Ska även kolla in Eat, var ett tag sen jag var där faktiskt. Lite farligt för mig att gå dit – vill handla precis allt och lite till 🙂 Tack för tipsen! Kramar

   Anja Forsnor 2014-05-05 22:54:00
   Svara
 • Har också hört massor om björksav, håller med om att man blir lite såld när det beskrivs som ”nordens kokosvatten” 🙂 Det som är lite speciellt är att man bara kan tappa det under en begränsad tid mellan vinter/vår. På Ecoist sålde de färsk björksav för ett tag sedan och även en variant från Holistic, dock inte nu.. Den du har på bilden har jag köpt en gång på Eat eko-mataffären. Kolla där! Kram//Lotta

  charlotte_wehtje 2014-05-05 17:34:00
  Svara
  • Svar på charlotte_wehtjes kommentar.

   Åh låter ju precis som något Holistic borde ha! Ska även kolla in Eat, var ett tag sen jag var där faktiskt. Lite farligt för mig att gå dit – vill handla precis allt och lite till 🙂 Tack för tipsen! Kramar

   Anja Forsnor 2014-05-05 22:54:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!