Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Ljuvliga arraksbollar med riven kokos

anjas raw arraksbollar

Jag experimenterade fram ett grymt recept på arraksbollar som blev riktigt lyckat! De är alldeles mjuka, lagom söta och arraksaromen ger en lite vuxen smak. Dessutom både raw och nötfria!

Anjas raw arraksbollar
cirka 20 st små (om du inte ”provsmakar” halva smeten under tiden)

10 färska urkärnade dadlar
2 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja
1 msk riven kokos
2 msk rå kakao (eller vanlig kakao)
1-2 msk vatten
0,5 tsk vaniljpulver
2-3 tsk arraksarom
riven kokos att rulla i

Gör så här: Mixa allt i matberedare eller mixer till en jämn och slät smet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer arraksarom. (Jag gick nog lite bananas men jag tyckte det var så himla gott). Forma till små bollar och rulla i kokos, sesamfröm eller något annat festligt. Bäst blir de om de får stå i kylskåp och stelna en stund… om du kan hålla dig från att äta upp alla på en gång!

anjas raw arraksbollar

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!