Jag experimenterade fram ett grymt recept på arraksbollar som blev riktigt lyckat! De är alldeles mjuka, lagom söta och arraksaromen ger en lite vuxen smak. Dessutom både raw och nötfria!
Anjas raw arraksbollar
cirka 20 st smÃ¥ (om du inte ”provsmakar” halva smeten under tiden)
10 färska urkärnade dadlar
2 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja
1 msk riven kokos
2 msk rå kakao (eller vanlig kakao)
1-2 msk vatten
0,5 tsk vaniljpulver
2-3 tsk arraksarom
riven kokos att rulla i
Gör sÃ¥ här: Mixa allt i matberedare eller mixer till en jämn och slät smet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer arraksarom. (Jag gick nog lite bananas men jag tyckte det var sÃ¥ himla gott). Forma till smÃ¥ bollar och rulla i kokos, sesamfröm eller nÃ¥got annat festligt. Bäst blir de om de fÃ¥r stÃ¥ i kylskÃ¥p och stelna en stund… om du kan hÃ¥lla dig frÃ¥n att äta upp alla pÃ¥ en gÃ¥ng!