Härligt grön pak-choi dumplings med krabba.
Hot Buns med crispy pork. Inget för en vegetarian men min köttätande sambo gav tummen upp!
Jag beställer väldigt sällan dessert på restaurang men den här glassen gick helt enkelt inte att motstå.
I fredags var jag och M på EAT! och frossade i dumplings, nudelrätter och andra asiatiska delikatesser. Jag älskar asiatiskt men föredrar vanligtvis det japanska köket men blev positivt överraskad av EAT och deras kinesiska meny, dessutom otroligt trevlig och uppmärksam personal. Kan verkligen rekommendera för dig som gillar dumplings och kinesiska smårätter!
Jag har ju aldrig varit i Kina, eller ens i närheten av Asien för den delen, men jag föreställer mig att det är såhär en bra restaurang är i Kina. Kanske framförallt eftersom en av kockarna råkar vara dumplingexperten Yang Chunqin som kommer från Din Tai Fung, som enligt New York Times en av världens bästa restauranger.
Vi testade lite olika varianter av dumplings, någon smårätt och två nudelrätter. Okej då, det slank även ner en efterrätt. Gudomligt god cashewnötglass med karamelliserade nötter. Ibland får man unna sig fullt ut. Det var ju ändå fredag.
Hej Anja!
Gillar din blogg väldigt mycket och tycker det är väldigt inspirerande! Jag kommenterade på ditt recept om falafel men du kanske inte ser kommentaren om det var några dagar sedan :). Jag tycker det är svårt att behålla falafelbollarna som ”bollar” och de ramlar mest bara ihop när jag steker tycker jag. Har du något tips för att behålla dem runda och fina?
Tack Sanna, vad roligt att du gillar bloggen! 🙂 Förlåt jag måste missat det, men jag svarar gärna på frågan här. Jag förstår precis vad du menar, fastän jag ofta utgår från samma recept blir de ibland lite lösare. Testa att blanda ner 2 msk mandelmjöl, kikärtsmjöl eller liknande i smeten. Man kan även dra ner lite på vätskan och köra antingen tahini eller jordnötssmör. Blir de ändå för lösa på stekpannan så funkar de utmärkt att tillaga i ugnen, cirka 15 minuter på 200 grader brukar bli bra! Lycka till! 🙂
Hej Anja!
Gillar din blogg väldigt mycket och tycker det är väldigt inspirerande! Jag kommenterade på ditt recept om falafel men du kanske inte ser kommentaren om det var några dagar sedan :). Jag tycker det är svårt att behålla falafelbollarna som ”bollar” och de ramlar mest bara ihop när jag steker tycker jag. Har du något tips för att behålla dem runda och fina?
Tack Sanna, vad roligt att du gillar bloggen! 🙂 Förlåt jag måste missat det, men jag svarar gärna på frågan här. Jag förstår precis vad du menar, fastän jag ofta utgår från samma recept blir de ibland lite lösare. Testa att blanda ner 2 msk mandelmjöl, kikärtsmjöl eller liknande i smeten. Man kan även dra ner lite på vätskan och köra antingen tahini eller jordnötssmör. Blir de ändå för lösa på stekpannan så funkar de utmärkt att tillaga i ugnen, cirka 15 minuter på 200 grader brukar bli bra! Lycka till! 🙂