Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Glasnudelsallad med torsk och mangosalsa

bild 1 (32)

Det här är riktig snabbmat för mig – enkelt, fräscht och otroligt gott!

Jag brukar alltid ha ett paket glasnudlar i skafferiet sen anpassar jag ingredienserna utifrån vad jag har hemma. Bara att slänga in torsken i ugnen, koka glasnudlar och steka grönsaker i några minuter. Skär bitar av en mango med lite chili och kordiander och voilá!

Glasnudelsallad med torsk och mangosalsa

★ Glasnudlar
★ Spetskål
★ Paprika
★ Pak choi
★ Torsk
★ Chili
★ Tamari
★ Olivolja
★ Koriander
★ Färsk ingefära
★ Groddar
★ Lime
★ Salt, peppar
★ Färsk mogen mango

Gör så här: Lägg torsken i en ugnsform med kokosolja och pressa över lime, salt och peppar. In i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter. Stek kål, paprika och pak choi i kokosolj och krydda med salt och peppar. Koka upp vatten till nudlarna och lägg i dem i det heta vattnet, ta av kastrullen från plattan och låt stå med lock i 3 minuter.

Skär mangon i små bitar och vänd ner tillsammans med färsk chili, koriander och lite lime. Häll av vattnet från nudlarna och tillsätt olja, tamari, chili och riven färsk ingefära.

Servera tillsammans med torsken, grönsakerna och en klick mangosalsa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Anja! Läser din blogg mer titt som tätt och blir glad och inspirerad av dig, dina recept och livsval 🙂 Hur ställer du dig till kaloritänket? För jag tänkte då till exempel på glasnudelsalladen och om jag skulle laga den men eftersom jag justerar mitt matintag efter kalorier är det svårt att avgöra om det matchar eller ej. Därför undrar jag om du vill lägga till näringsinnehåll i dina recept du publicerar? Det intressant att höra hur du tänker kring detta!

  Tack på förhand!

  Liv 2014-04-05 21:18:00
  Svara
  • Svar på Livs kommentar.

   Hej Liv! Välkommen hit, vad glad jag blir att du hittar inspiration i bloggen 🙂 Jag använder glasnudlar eftersom de är gjorda på mungbönsmjöl och därav glutenfria. Dessutom är de väldigt goda! Jag räknar aldrig kalorier så jag har faktiskt ingen aning om hur mycket de innehåller. Jag fokuserar på att få i mig mycket bra och naturliga råvaror som ger min kropp den näring och energi jag behöver. Att räkna kalorier och näringsinnehåll på mina recept får du mer än gärna göra men det är inget jag väljer att skriva ut då det helt enkelt inte är så jag ser på mat. Ha det fint!

   Anja Forsnor 2014-04-06 18:06:00
   Svara
 • Hej Anja! Läser din blogg mer titt som tätt och blir glad och inspirerad av dig, dina recept och livsval 🙂 Hur ställer du dig till kaloritänket? För jag tänkte då till exempel på glasnudelsalladen och om jag skulle laga den men eftersom jag justerar mitt matintag efter kalorier är det svårt att avgöra om det matchar eller ej. Därför undrar jag om du vill lägga till näringsinnehåll i dina recept du publicerar? Det intressant att höra hur du tänker kring detta!

  Tack på förhand!

  Liv 2014-04-05 21:18:00
  Svara
  • Svar på Livs kommentar.

   Hej Liv! Välkommen hit, vad glad jag blir att du hittar inspiration i bloggen 🙂 Jag använder glasnudlar eftersom de är gjorda på mungbönsmjöl och därav glutenfria. Dessutom är de väldigt goda! Jag räknar aldrig kalorier så jag har faktiskt ingen aning om hur mycket de innehåller. Jag fokuserar på att få i mig mycket bra och naturliga råvaror som ger min kropp den näring och energi jag behöver. Att räkna kalorier och näringsinnehåll på mina recept får du mer än gärna göra men det är inget jag väljer att skriva ut då det helt enkelt inte är så jag ser på mat. Ha det fint!

   Anja Forsnor 2014-04-06 18:06:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!