ANJA FORSNOR

Paris dag 2

anja forsnor paris
För exakt en vecka sedan vaknade vi i Paris av att regnet smattrade mot rutan. Perfekt för att sätta sig under markisen på en uteservering, ta en kaffe och titta på de förbipasserande fransoserna. Efter att ha studerat kartan och markerat dagens rutt sprack solen genom och gav oss ännu en fin dag.

bild 3 (22)

Rue Charlot.

bild 2 (27)
Första stoppet blev Pompidou som är, förutom en helmärklig byggnad, ett fransk nationalmuséem. Vi gick aldrig in utan beslut oss för att strosa runt det lilla torget bredvid.

bild 1 (28)

bild 5 (9)

bild 4 (12)

bild 1 (31)

bild 2 (25)
Lite svårt att motstå det här stället för en riktig chokladjunkie som jag…

bild 1 (25)
Hur söta är inte de här då? Glömmer alltid att jag inte gillar macarons, de ser ju så goda ut men jag tycker de är alldeles för sockriga och smaklösa.

bild 2 (30)

Det blev istället de här bitarna som fick följa med från chokladbutiken.

bild 3 (19)
Efter att ha fastnat i lite roliga butiker lite för länge fick vi båda en riktig craving efter en god juice eller smoothie. Vart vi än vände oss om fanns det bara caféer och brasserier och vi höll på att tappa hoppet när den dök upp – Juicebaren som serverade oss den godaste juicen någonsin!

Missade såklart vad stället hette men det ligger precis vid Bastilles metro-station, i korsningen Rue de la Bastille och Bd Beaumarchais!

bild 4 (11)

bild 5 (8)
Så svårt att låta bli att gå in i alla dessa Boulangerier, till slut försökte vi hålla oss till fönstershopping.

002871-03-entrance-to-hotel

På kvällen åkte vi till fantastiska Hôtel Costes på 239-241 Rue Saint Honoré. Jag fick det rekommenderat innan resan och det var verkligen en fullträff!

hotel-costes-paris-1373010903

Atmosfären, musiken, folket ja allting var en upplevelse i sig. Kändes som vi befann oss i en vacker film från 50-talet.

bild 4 (13)

bild 3 (20)
Hanna åt lax med blinier och jag åt halstrad tonfisk med avokado, chili och massa koriander. Sagolikt gott!

bild 1 (30)

bild 4 (14)

bild 3 (21)
Vi blev serverade den i särklass godaste Irish Coffén jag någonsin druckit! Kyparen ryckte på ögonenbrynen när vi bad om Irish Coffé istället för dessert, och frågade vilka hårda tjejer vi var som drack whiskey till efterrätt, haha.

bild 1 (27)
Min vackra vän Hanna!

bild 2 (26)
Vi fnissade, skvallrade, pratade goda minnen och bara njöt av kvällen. Ni vet en sån där kväll där man befinner sig i en slags lyckobubbla som man aldrig vill ska ta slut. Bästa kvällen på länge!

bild 2 (29)

Efter middagen mötte vi upp vår franska vän Louis som guidade oss runt i Paris nattliv.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!