ANJA FORSNOR

Svar på frågor del 1: Kost och recept

Först av allt, tack för alla era frågor och kommentarer! Jag har valt delat upp svaren i två delar, det första med fokus på mat och recept och det andra med fokus på vägen till en balanserad och hälsosam livsstil.

Kul att så många av er vill ha mer tips på bra, nyttiga middagar och luncher. Jag älskar att tipsa om mat och kommer absolut lägga mer fokus på det när jag vet att det uppskattas. Fick även önskemål kring alternativ som passar för studentplånboken så tänkte göra ett inlägg speciellt om detta. Fortsätt gärna kommentera vad ni vill se mer av i bloggen framöver!

♦ ♦ ♦

Kan du ge fler middagsförslag som du ofta äter till vardags? Behöver inspiration! Tack för givande inlägg!

Jag har några favoriter som jag gärna äter ofta och enkla att slänga ihop till vardags. Sötpotatis är nog det godaste jag vet, perfekt att rosta i ugnen och ha som tillbehör till falafel, lax eller kyckling om man föredrar det. (Håll utkik efter mitt recept på falafel i veckan!) Sen älskar jag omelett, stekta grönsaker och mixade soppor! Jag kommer lägga upp fler tips på middagar framöver men kika gärna under Recept bland kategorierna till höger så länge.

♦ ♦ ♦

Middags och lunchtips?? 🙂

Jag har i stort sätt alltid med mig lunchlåda till jobbet så jag brukar alltid laga lite extra mat på kvällen för att äta samma till lunch dagen efter. Ofta blir det någon vegetarisk rätt med stekta grönsaker och kål (älskar all sorts kål), bönor och någon hommus till. Rostade rotfrukter är grymt, raw zucchini-pasta och bakad sötpotatis är två andra favoriter. Ska lägga upp fler recept framöver, men kika gärna under Recept bland kategorierna till höger så länge.

♦ ♦ ♦

zucchinipasta

Hej! Ingen fråga egentligen men undrar om du skulle vilja ge lite tips på vegetariska rätter? Äter helst vegetariskt, men behöver lite tips på goda rätter =)

Jag brukar alltid se till att jag utgår från någon proteinkälla, t.ex. bönor, linsor, quinoa eller ägg när jag lagar vegetariskt. Sen fyller jag upp med ordentligt med grönsaker, ofta det jag har hemma. Ofta blir det någon wok med stekta grönsaker och kål och gärna bönor eller falafel till. Älskar att göra soppor, både spenatsoppa och ärtsoppa går snabbt att laga, är billigt och mättande!

♦ ♦ ♦

Hej! Var finner du inspiration till dina frukostar etc.? Du lovade att berätta om fördelarna med bananer! Still waiting! Hur kommer det sig att du kan så mycket om sådana saker? Fina fotografier dessutom – jobbar du med något kreativt? Ha det fint!

Hej! Jag hittar mycket inspiration på Instagram, vackra bilder och kokböcker. Sen älskar jag att experimentera och har svårt att följa ett recept, vill gärna byta ut eller lägga till något. Jag håller på med en text om bananer, förlåt för det dröjt! Min kunskap kommer egentligen utifrån mitt intresse, jag läser otroligt mycket om kost och mat och är väldigt intresserad av hur det vi stoppar i oss påverkar kroppen. Jag jobbar på en marknadsavdelning med fokus på skriftlig kommunikation så jag får mer utlopp för min kreativitet i köket 🙂

♦ ♦ ♦

gröt2

Tack för inspirerande blogg! Skulle gärna få lite tips på frukostar, hur du lägger upp maten över dagen, samt (fler) övningar för armar, axlar och rygg.

Tack, vad glad jag blir! Kul att du vill se fler träningstips, ska lägga upp lite tips i veckan!

Ständigt återkommande frukostar hos mig är olika varianter av gröt och smoothies. Dessa går att variera efter vad man är sugen på och vad man har hemma, dessutom älskar jag att äta frukost med sked. Även bananpannkakor och chiapudding är något jag gärna lyxar till det med på helgen. Ska komma med fler tips på frukost, men kika gärna under fliken Frukost i kategorin till höger så länge.

Jag äter alltid något med protein innan min morgonträning, t.ex. ett ägg eller en riskaka med nötsmör. Efter träningen ser jag till att ladda med bra energi, gärna i form av banangröt, makrill i tomatsås eller äggröra. Jag brukar hålla mig till en frukt om dagen och då planerar jag ofta in den innan lunch. Jag förbereder i stort sett alltid min lunch kvällen innan och köper sällan mat på stan. Jag försöker alltid få i mig någon bra proteinkälla som qunioa, bönor eller fisk och fylla ut med fiberrika grönsaker som broccoli, spenat och kål. Lunchen är min viktigaste måltid och jag äter alltid för att orka med resten av dagen.

För att hålla blodsockret i chack och undvika energidipp på eftermiddagen brukar jag äta något litet mellanmål som en questbar, nötter, äpple med nötsmör eller riskakor med ägg.På kvällen äter jag alltid lagad mat, men ofta något lättare och sällan lika energirikt som på dagen. Det blir mycket grönsaker och lite mindre kolhydrater och frukt.

♦ ♦ ♦

mellis2

green-smothie-2

Jag tycker att din blogg är helt fantastisk och att den har en sån perfekt balans av allt – känns som att du har en sån skön syn på det här med att leva hälsosamt. Jag undviker för det mesta gluten och socker och är intresserad av hur du ser på det här med socker. Alla säger så olika. Vad är egentligen ”okej” att söta med? Agavesirap, honung, Stevia, Sukrin, dadlar? Känner mig lite förvirrad… 🙂

Tusen tack för dina fina ord, glad att du läser och gillar bloggen! Jag förstår att du känner dig lite förvirrad, man läser nya saker kring sötningsmedel varje vecka och jag tycker själv det är svårt att hålla reda på vad som egentligen är ”bra”. Jag undviker gärna kemiskt framställda sötningsmedel som aspartam och suckralos (nyligen läst på lite mer om) och föredrar sötning som finns i naturlig form t.ex. dadlar eller fikon.

Torkad frukt har förvisso ett högre energiinnehåll än sötningsmedel med tomma kalorier, men innehåller även bra fibrer, kalcium, vitaminer och essentiella aminosyror. Det finns så mycket att säga kring socker och sötningsmedel att jag tänkte tillägna ett eget inlägg till detta inom kort. Hoppas du känner att du fick lite svar på din fråga tills dess!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej! Jag såg i ett tidigare inlägg att du skrev att du hade proteinpulver i din smoothie och läste nu att du undviker kemiskt framställda sötningsmedel så jag undrar om du har något tips på ett bra proteinpulver utan kemiska sötningsmedel? Jag själv tycker det är lite knepigt att hitta och är dessutom laktosintolerant vilket gör att vanliga vassle-pulver inte fungerar (just detta kanske du inte är så insatt i men jag testar och frågar iaf). Tack för en väldigt inspirerande blogg och instagram 🙂

  Linda 2014-03-25 20:39:00
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hej Linda! Vad glad jag blir, roligt att du hittat hit och roligt att du gillar bloggen 🙂 Jag tycker att Holistic har de bästa och ”renaste” proteinpulverna. Deras vassleprotein med vaniljsmak är endast sötad med äkta vanilj och dessutom tillsätter de matsmältningsenzym som hjälper tarmarna smälta maten. Däremot kan jag inte se att de inte laktosfria. Fitnessguru däremot har OneIsolate som är fria från både gluten och laktos men som däremot innehåller sötningsmedel.

   Om du vill ha ett protein som är fritt både från sötningsmedel och laktos rekommenderar jag Hampaprotein som är helt naturligt. Säljs i de flesta hälsokostbutiker eller på nätet. Inte så gott att dricka direkt med vatten men funkar perfekt i smoothies! Holistic har även ett risprotein som jag inte testat men som kanske kan vara något för dig? Hoppas du hittar något bra!

   Anja Forsnor 2014-03-25 21:42:00
   Svara
 • Hej! Jag såg i ett tidigare inlägg att du skrev att du hade proteinpulver i din smoothie och läste nu att du undviker kemiskt framställda sötningsmedel så jag undrar om du har något tips på ett bra proteinpulver utan kemiska sötningsmedel? Jag själv tycker det är lite knepigt att hitta och är dessutom laktosintolerant vilket gör att vanliga vassle-pulver inte fungerar (just detta kanske du inte är så insatt i men jag testar och frågar iaf). Tack för en väldigt inspirerande blogg och instagram 🙂

  Linda 2014-03-25 20:39:00
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hej Linda! Vad glad jag blir, roligt att du hittat hit och roligt att du gillar bloggen 🙂 Jag tycker att Holistic har de bästa och ”renaste” proteinpulverna. Deras vassleprotein med vaniljsmak är endast sötad med äkta vanilj och dessutom tillsätter de matsmältningsenzym som hjälper tarmarna smälta maten. Däremot kan jag inte se att de inte laktosfria. Fitnessguru däremot har OneIsolate som är fria från både gluten och laktos men som däremot innehåller sötningsmedel.

   Om du vill ha ett protein som är fritt både från sötningsmedel och laktos rekommenderar jag Hampaprotein som är helt naturligt. Säljs i de flesta hälsokostbutiker eller på nätet. Inte så gott att dricka direkt med vatten men funkar perfekt i smoothies! Holistic har även ett risprotein som jag inte testat men som kanske kan vara något för dig? Hoppas du hittar något bra!

   Anja Forsnor 2014-03-25 21:42:00
   Svara
 • Hej Anja! Kan bara hålla med alla om att din blogg är fantastisk och inspirerande, verkligen ett tillskott här på Elle! Du skrev vad du jobbade med och det lät så intressant, är själv uppe i studier nu och undrar vad du har läst för utbildning? Ha en fin dag!

  Anna 2014-03-25 13:43:00
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna, tusen tack, you just made my day! Glad att du hittat hit och att du gillar bloggen! Jag har läst Webbkommunikation och Sociala Medier på Medieinstitutet i Stockholm. Det är en 2-årig YH utbildning med mycket praktik och egna projekt vilket passade mig. Kan rekommendera just YH då man direkt kommer i kontakt med branschen och knyter massa bra kontrakter. Lycka till! 🙂

   Anja Forsnor 2014-03-25 14:42:00
   Svara
 • Hej Anja! Kan bara hålla med alla om att din blogg är fantastisk och inspirerande, verkligen ett tillskott här på Elle! Du skrev vad du jobbade med och det lät så intressant, är själv uppe i studier nu och undrar vad du har läst för utbildning? Ha en fin dag!

  Anna 2014-03-25 13:43:00
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna, tusen tack, you just made my day! Glad att du hittat hit och att du gillar bloggen! Jag har läst Webbkommunikation och Sociala Medier på Medieinstitutet i Stockholm. Det är en 2-årig YH utbildning med mycket praktik och egna projekt vilket passade mig. Kan rekommendera just YH då man direkt kommer i kontakt med branschen och knyter massa bra kontrakter. Lycka till! 🙂

   Anja Forsnor 2014-03-25 14:42:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!