ANJA FORSNOR

Grönt som gör kroppen glad

bild 1 (3)

bild 2 (3)

Idag vill jag slå ett slag för denna underskattade lilla rätt. Spenatsoppa – så enkelt, så gott och så otroligt näringsrikt! Jag känner att hela min kropp tackar och bugar efter jag ätit den här soppan.

Gör så här: Värm fryst spenat i en kastrull och koka upp med lite vatten, en liten skvätt matlagningsgrädde eller mjölk (kan uteslutas), salt och peppar efter smak. Mixa allt med en stavmixer till en slät och len soppa. Tillsätt mer vätska beroende på vilken konsistens du vill ha. Servera med kokt ägg och färsk spenat på toppen.

Spenat är riktig superfood otroligt rik på C-vitamin, A-vitamin, K-vitamin och B9-folsyra. Spenat är även bra för immunförsvar, högt blodtryck och muskeluppbyggnad. Dessutom sägs det motverka cancer – bara en sådan sak! Jag använder nästan alltid spenat i matlagning eller sallader då det sänker blodsockret samt ger en ökad mättnadskänsla.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!