ANJA FORSNOR

Att äta djur eller inte?

18329-banner-vegucated

Jag har länge haft lite delade känslor inför att äta kött, det har aldrig varit någon stor favorit hos mig och jag har ofta föredragit andra alternativ. De senaste åren har jag ofta funderat på att bli vegetarian men aldrig tagit steget fullt ut, både på grund av rädsla och okunskap.

I bakhuvudet har jag någonstans vetat att den dagen jag väljer att läsa på lite extra och sätta mig in köttindustrin så finns det ingen återvändo. Den dagen kommer jag sluta äta kött.

Den dagen kom i september när min bloggkollega Emma la upp en länk till dokumentären Vegucated. Efter några minuter var jag helt uppslukad av filmen och fick pausa den vid några tillfällen då jag grät så att jag inte längre kunde höra vad de sa. Filmen var precis vad jag fruktat för men samtidigt precis vad jag behövde se för att göra mitt val.

Jag är medveten om att dokumentären är filmad i USA och att Sverige har annorlunda lagar och regler för djur- och kötthantering. Men jag blev så inspirerad av personerna i filmen och de gav mig verkligen den där sista pushen att välja alternativ till kött. Jag väljer att inte kalla mig vegetarian då jag fortfarande äter fisk och skaldjur ibland, men har slutat med nötkött, fläskkött och kyckling. Det finns så många både miljö- och hälsoaspekter kring att dra ner på köttätandet som jag tror fler måste få upp ögonen för.

Vegetarisk- och vegansk kost är en fråga som splittrar många och jag tycker alla har rätt att bilda sin egen uppfattning och åsikt i ämnet. Alla har rätt att göra sitt val – ett medvetet val. 

Avsätt gärna en timme till att kolla på filmen och kommentera när ni sett den. Jag är verkligen nyfiken på att höra hur ni tänker kring frågan?

» Här kan du kolla på Vegucated

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!