Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

En shot med energi

green-shot

Tycker vi startar den här fredagen med en riktigt grön energishot. Det här lilla glaset är fullpackat med energi och väcker kroppen på bästa sätt. Happy friday!

Energishot
1/2 dl pressad apelsin
1 tsk pressad citron
1 tsk riven ingefära
1 tsk vetegräs
några blad färsk spenat

Mixa allt i en mixer och svep. Skål!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej Anja!
    Jag har en liten fråga gällande sötning. Många bloggare och foodies använder ofta honung, agave, stevia, lönnsirap, kokossocker mm. när de ska söta exempelvis bakverk och liknande.
    Själv försöker jag att inte äta socker så jag använder inte något av dessa sötningsmedel. Däremot använder jag ofta färska eller torkade dadlar (ibland även annan torkad frukt) eller övermogna bananer när jag vill söta till någonting för jag får för mig att det är ”mer naturligt socker”. Vad är ”bäst” att använda om man tänker utifrån hur det påverkar blodsockret och utifrån näringsvärdena?

    Om ett recept innehåller exempelvis honung så ersätter jag det ibland med dadelpuré, dvs. dadlar som jag mixat ihop till en slät puré. Jag har nu sett att det finns dadelsirap ute i butikerna. Tror märket var Sevan. I alla fall, jag undrar vad skillnaden är mellan dadelpuré och dadelsirap. Om jag inte minns helt fel så läste jag på burken, och det stod att dadelsirap enbart innehåller dadlar som har kokats ihop. Undrar lite samma som ovan; vad är ”bäst” att använda om man tänker utifrån hur det påverkar blodsockret och utifrån näringsvärdena? Är det någon skillnad när båda innehåller dadlar? Blev lite sugen på att köpa en burk då sirapen verkar mer len och lik honung i konsistensen, och jag skulle slippa momentet med att mixa dadlar hela tiden…;) (har ingen bra mixer…) Jag har aldrig sett något recept innehållande dadelsirap och undrar om det finns en anledning till det. Är något man bör undvika? Eller varför använder inte fler bloggare/foodies dadelsirap?

    Vore jättetacksam för svar för jag har funderat över detta väldigt väldigt länge! 🙂
    Kram 🙂

    Rebecka 2015-05-29 11:32:00
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind