Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Quinoasallad med rödbetor och halloumi

beetroot-quinoa

Quinoasallad med spenat, rödbetor och stekt halloumi. Jag älskar verkligen halloumi (eller egentligen all sorts ost) och det var faktiskt väldigt längesedan jag åt det. Kommer nog få någon dille på det nu när jag minns hur gott det är! Min favorit när jag är i Grekland är saganaki med lite pressad citron, har ni inte ätit det måste ni testa.

Den här rätten kräver inte något recept direkt och man kan använda precis vilka grönsaker man själv föredrar eller vad som finns hemma. Det är även supergott att byta ut halloumin mot chevré eller fetaost. Jag kokte quinoa i lantbuljong (använder den gröna klassiska från Reneé Voltaire), skivade rödbetor och blandade allting med babyspenat. Osten stekte jag snabbt på ganska hög värme för att få en krispig och nästan lite grillad yta. Servera direkt medan osten är varm med lite sesamolja och persilja på toppen.

Så enkelt och så gott! Perfekt rätt denna meatfree monday ifall ni inte redan planerat vad ni ska äta ikväll.

quinoasalad

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Heja Anja, du är en sådan grym inspiration för mig. Både kosthållning och träning har fått sig en rejäl boost tack vare dina tips, du är guld värd! Kram Emma

    Emma S-E 2015-04-14 21:43:00
    Svara
    • Svar på Emma S-Es kommentar.

      Emma, vilken boost! TACK! Du anar inte hur lycklig jag blir över dina fina ord, så glad att du delar med dig <3

      Anja Forsnor 2015-04-14 22:43:00
      Svara
  • Gud vad gott, det där kanske får bli min lunch imorn! Har du prövat att panera halloumin med sesamfrön? SÅÅÅ gott 🙂

    Paula 2015-04-13 18:51:00 http://livehealthier.blogg.se
    Svara
    • Svar på Paulas kommentar.

      Neeeej, hur kan jag ha missat det?! TUR att jag har halva paketet kvar i kylen, låter som något för morgondagens lunch. Tack för tipset! 🙂

      Anja Forsnor 2015-04-13 23:42:00
      Svara
  • Mm.. Halloumi och rödbetor är så bra ihop. En annan god kombo är halloumi + stekta äppelklyftor + rosmarin. en grönsallad och kokt helt havre till är supergott

    Hanna 2015-04-13 17:39:00
    Svara
    • Svar på Hannas kommentar.

      GUD så gott det lät, älskar verkligen äpple i mat. Har både äpple och rosmarin hemma, det måste helt klart testas. Tack för tipset!! 🙂

      Anja Forsnor 2015-04-13 18:11:00
      Svara
  • Godaste!

    linnéa 2015-04-13 17:05:00
    Svara
  • Det här är ju SÅ gott! Och den här rätten var PRECIS vad jag tänkte på i dag, men handlade inget av det jag behövde när jag var och storhandlade hehehe. Nästa vecka kanske 🙂

    Sandra Lindström 2015-04-13 16:33:00
    Svara
    • Svar på Sandra Lindströms kommentar.

      Jag har varit sugen på det så länge men ändå inte fått tummarna loss. Men nu så! Önskar jag vore bättre på att planera och storhandla men har svårt att stå emot när jag fått ett infall, då är den maträtten det enda jag kan tänka på haha 🙂

      Anja Forsnor 2015-04-13 17:10:00
      Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger