ANJA FORSNOR

Grönsakspasta med pesto och bönröra

grönsakspasta

Byt ut den traditionella pastan mot en grönare variant gjord på zucchini och morötter. Jag använder en spiromat, en så kallad grönsakssvarv, till pastan med det går lika bra med en potatisskalare.

Grönsakspasta
2 portioner

1 zucchini
2 små morötter

Pesto
1 kruka basilika
4 msk olivolja
1 liten vitlöksklyfta
½ dl pinjenötter
½ dl solrosfrön
lite pressad citron
1 nypa flingsalt

Bönröra
300 gram kikärtor
300 gram svarta bönor
1 msk sesamolja
1 tsk flingsalt
färsk persilja
saft från en halv citron

Använd spiromat eller en potatisskalare för att göra pastan. Mixa alla ingredienser till peston och smaka av med flingsalt och citron för rätt balans. Blanda peston med grönsakspastan och låt stå medan du rör ihop bönorna. Blanda kikärtor och svarta bönor tillsammans med olja, citron, kryddor och färsk persilja efter smak.

Foto: Andy Prhat

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!