Quinoasallad med spenat, rödbetor och stekt halloumi. Jag älskar verkligen halloumi (eller egentligen all sorts ost) och det var faktiskt väldigt längesedan jag åt det. Kommer nog få någon dille på det nu när jag minns hur gott det är! Min favorit när jag är i Grekland är saganaki med lite pressad citron, har ni inte ätit det måste ni testa.
Den här rätten kräver inte något recept direkt och man kan använda precis vilka grönsaker man själv föredrar eller vad som finns hemma. Det är även supergott att byta ut halloumin mot chevré eller fetaost. Jag kokte quinoa i lantbuljong (använder den gröna klassiska från Reneé Voltaire), skivade rödbetor och blandade allting med babyspenat. Osten stekte jag snabbt på ganska hög värme för att få en krispig och nästan lite grillad yta. Servera direkt medan osten är varm med lite sesamolja och persilja på toppen.
Så enkelt och så gott! Perfekt rätt denna meatfree monday ifall ni inte redan planerat vad ni ska äta ikväll.