ANJA FORSNOR

Med försmak av hösten – Thaigryta med rostad paprika, torsk, kokosmjölk och chili

bild 5 (80)

Hörrni, jag fick säsongens första höstfeelings i söndags. Ja, alltså inte den där grå och ångestfyllda november-deppigheten utan den där mysiga ”krypa-upp-i-soffan-med-en-kopp-te-och-varm-filt” känsla. Så jag bestämde mig för att gå anamma denna känsla till fullo och gjorde en riktigt härlig thaigryta som blev över förväntan, min kära sambo var helt lyrisk. Det här receptet måste ni testa!

Thaigryta med rostad paprika
3-4 portioner

⌲ 2 paprika
⌲ 2 vitlöksklyftor
⌲ 1 gul lök
⌲ 5-6 champinjoner
⌲ 300 gram torsk
⌲ 1 burk kokosmjölk
⌲ 1 msk tomatpuré
⌲ 1/2 citron
⌲ färsk koriander
⌲ färsk persilja
⌲ 1 tsk sambal olek
⌲ kokosolja till stekning
⌲ salt, peppar, paprikakrydda, chilipulver efter smak

Gör så här:

Lägg paprika och vitlök i en ugnsform smord med lite kokosolja, rosta i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Paprikan är klar när den är lite rostad och gyllenbrun i kanterna. Fräs champinjonerna och löken i lite kokosolja tillsammans med tomatpuré, sambal olek, chilipulver och paprikakrydda. Tillsätt en skvätt kallt vatten och koka upp tills löken är mjuk. Ner med paprikan och vitlöken när de är klara och mixa allt med stavmixer. Fyll upp med kokosmjölken och låt koka upp. Tärna ner torsken och låt den koka upp några minuter tills den är klar. Smaka av med citron, salt och peppar!

Jag serverade med stekt blomkålsris och färsk koriander. Jag gör mitt blomkålsris genom att riva blomkålsbuketter (eller slänga ner i matberedaren) och steka lite lätt i stekpannan utan varken olja eller fett. Supergott!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!