Kryddig bovetesallad med smak av indien!
Har ni testat helt bovete? Om inte så måste ni göra det, funkar både till frukost, i smoothien eller istället för ris eller quinoa till middagen. Bovete är en ört som är lättsmält för magen och rik på mineraler. Det påminner lite om bulgur fast lite större korn och går att smaksätta på tusen olika sätt.
Jag föredrar att äta bra och långsamma kolhydrater till lunch för det ger mig en lång mättnad och bra med energi under hela eftermiddagen. Framförallt är jag extra noga med det de dagar jag ska träna efter jobbet. Idag bestod lunchen av den här färgglada och kryddiga bovetesalladen som kan ätas både varm som kall.
Bovetesallad
2 portioner
2 dl helt bovete
1 msk lantbuljong
1 liten burk majs
1 dl gröna ärtor
1/2 röd paprika
1 dl purjolök
1/2 bukett rå broccoli
2 tsk sesamolja
1/3 pressad citron
flingsalt och peppar efter smak
Jag kokade upp helt bovete tillsammans med den här kryddiga lantbuljongen från René Voltaire som genast blev en favorit. Rörde ner majs, ärtor, paprika, purjolök och broccoli och serverade tillsammans med kokt ägg och machésallad. Har för övrigt fått någon tokdille på machésallad och börjar till och med byta ut min älskade spenat för dessa krusiga små gröna blad. Är det inte lustigt hur man totalt kan snöa in på sådana saker i köket, eller är jag ensam om det?
Den här ekologiska lantbuljongen blev snabbt en favorit!