ANJA FORSNOR

Raw lakritsfudge med smak av sött och salt

anjas raw lakritsfudge

10176901_10152308924835943_317980960_o

10177064_10152308871880943_866518457_o

10245020_10152308943180943_197246876_o

Se hit alla lakritsälskare! Som ni säkert märkt vid det här laget har jag en viss (svår och totalt obotlig) kärlek för att som har med choklad att göra, så visst blir det en hel del recept med choklad och kakao. Så detta inlägg tillägnar jag er som inte gillar choklad och som ändå vill baka smarrigt och lite nyttigare påskgodis.

Raw lakritsfudge
cirka 15 st

12 färska urkärnade dadlar
1 msk kokosolja
1 msk kokosmjöl
4 tsk lakritspulver (gärna raw ifall du hittar det)
1 tsk vaniljpulver
1 krm flingsalt

Gör så här: Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer till en slät och jämn smet. Smaka av (mitt favoritmoment alla gånger) och tillsätt mer lakritspulver eller flingsalt om det behövs. Jag gillar ganska stark lakritssmak och när sältan från havssaltet kommer fram. Bred ut massan på en bit aluminiumfolie och forma till en fyrkantig kaka, cirka 1 cm hög. Låt stelna i frysen 1 timme och dela sedan i små bitar. Förvaras bäst i frysen och kan tas fram bara någon minut innan servering så de är riktigt kalla.

Uppdatering: Jag har fått kommentarer från vissa om att smeten aldrig stelnar i frysen. Jag skulle gissa att det beror på vilka dadlar man använder och hur stora de är, det kan skilja mycket i storlek. Om dadlarna är väldigt stora, använd 8-10 st och prova att tillsätta 1 msk kokosmjöl till. Smeten ska vara ganska fast redan när den fryses in. Lycka till!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!