Krispigt, grönt, gott. Och supernyttigt! Grönkålschips är supertrendigt i USA och nu börjar det dyka upp lite här och var även i Sverige. Jag älskar verkligen dessa gröna små läckerheter!
Min kära sambo var minst sagt tveksam och menade på att ”grönkål och chips inte hör hemma i samma mening”, men till och med han erkände att de är väldigt goda!
Skölj grönkålen noga och bryt av små bitar från stjälken. Lägg kålen i en skål och vänd ner valfri olja, min favorit är rostad sesamolja. Krydda med lite salt och gärna cayenne eller chili. Lägg ut kålen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i cirka 15-20 minuter på 175 grader. Gränsen är hårfin från det att kålen är krispig och klar tills den bränns vid så släng ett litet extra öga på kålen de sista minuterna.
Visste ni förresten att grönkål innehåller både A-vitamin, C-vitamin och E-vitamin? Dessutom är det både bakterie- och virusdödande och en ypperlig antioxidant som är bra både mot cancer och inflammationer. Riktig superfood! Jag passar på att frossa i grönkål medans det fortfarande går att köpa färskt i grönsaksavdelningen.
Kommentera