Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

RAW BROWNIE MED KAFFESMAK

Insåg precis hur längsedan det var jag delade med mig av recept på desserter och godsaker här i bloggen. Ska fundera ut lite godsaker jag kan bjuda på inom kort, tills dess vill jag tipsa om en favorit i repris. Denna brownie är så enkel och otroligt god, innehåller få ingredienser och tar mindre än en kvart att mixa ihop.

Varsågod – kvällen är räddad!

raw-brownie

Raw brownie
4 portioner

Nötbotten
2 dl jordnötter*
10-12 färska urkärnade dadlar
1 dl rå kakao eller vanlig kakao
1/2 tsk äkta vaniljpulver
en nypa flingsalt

Kör nötterna i en matberedare tills de är i mindre bitar, inte helt till ett mjöl. Blanda ner resterande ingredienser och mixa till en slät och kletig smet. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om det blir för torrt. Klä en liten fyrkantig form (t.ex. matlåda, liten ugnsform) med plastfolie och bred ut smeten.

Kaffe- och chokladlager
50 g rawchoklad om du vill hålla den raw, annars valfri mörk choklad
1 msk kallpressad kokosolja
2 tsk frystorkat snabbkaffe
flingsalt

Smält chokladen tillsammans med kokosoljan på spisen. Smaksätt med kaffe efter smak och rör ihop. Häll den smälta chokladen över botten i formen och ställ in i kylen cirka 30-40 minuter så den stelnar. Går även utmärkt att förvara i frysen.

Ta ut ur frysen några minuter innan servering och skär i fyra rutor. Servera med frukt, bär och kanske lite vaniljglass.

*byt ut nötterna mot t.ex. mandel, cashew eller hasselnötter för att variera smaken. Byt ut mot havregryn eller puffat bovete för att göra den nötfri.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Tack för receptet! Ser smaskigt ut! En fråga, vad har du för jordnötter? Naturella? Saltade? Rostade?

    Janina 2016-10-10 11:50:59 http://www.dietiststudent.com
    Svara
    • Svar på Janinas kommentar.

      Ja, så gott och enkelt 🙂 Jag använde vanliga naturella jordnötter, är de rostade blir det nog alldeles extra goda. Dock skulle jag va försiktig om de var allt för salta, eller bara smaka av med mer dadlar för en bra balans 🙂

      Anja Forsnor 2016-10-10 16:48:47
      Svara
  • Ja!! vad kul med mer recept! 😀 Jag har ett liknande recept som detta ovan, så ruskigt gott! 🙂 KRAM

    Julia 2016-10-09 18:45:34
    Svara
  • Gjorde den igar! Sa gott! Stillade verkligen chokladsuget. Ville inte ha mer av nat efter det haha. Skulle alska nyttigare versioner pa lucia/jul recept.

    Eva 2016-10-09 09:40:23
    Svara
    • Svar på Evas kommentar.

      Vad kul att den gick hem! 🙂 Julgodis och fler recept inför lucia och jul blir det definivit 🙂

      Anja Forsnor 2016-10-10 08:48:32
      Svara
  • Ser ju ljuvlig ut alltså ?

    Linda Assarsson 2016-10-09 06:24:15 http://lindaassarsson.blogg.se
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Ida Warg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind