ANJA FORSNOR

Spenat i min smoothie

Att man blir stark av spenat är sen gammalt, det lärde ju Karl Alfred oss back in the days. Jag har nästan alltid en näve färsk bladspenat i mina smoothies. Det är ett ypperligt sätt att få i sig grönsaker redan till frukost och betydligt godare än att äta en sallad på morgonen. Dessutom mättar det bra och sägs minska sötsug. Massa win-win som ni hör.

När man mixar spenat med frukt och bär så förkläs smaken av massa andra godsaker vilket gör att det passar i stort sett i alla smoothies. Här är några av mina favoriter:

Recept: Syrlig grön smoothie med avokado och äpple

Recept: Smoothie med spenat och gröna ärtor

Recept: Vintersmoothie med grönkål och basilika 

hallon-smoothie

smoothie-hallon-spenat

Dagens smoothie innehåll rismjölk, banan, bladspenat, frysta hallon, en klick jordnötssmör, chiafrön, kanel och kardemumma. Gott och mättande!

Vad har ni alltid i er smoothie?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Hur mycket av allt hade du i den med spenat, hallon och jordnötssmör?

    Nathalie 2016-02-07 22:47:27
    Svara
    • Svar på Nathalies kommentar.

      Jag missade att skriva ner receptet exakt men ungefär 2,5 dl rismjölk, 1 mogen banan, 1 stor näve bladspenat, 1,5 dl frysta hallon, 1 msk jordnötssmör, 1 tsk chiafrön, 1/2 tsk kanel och 1/2 tsk kardemumma. Tillsätt gärna lite is så den blir riktigt kall! 🙂

      Anja Forsnor 2016-02-08 23:51:14
      Svara
  • åh, jag ska försöka bli bättre på att ha spenat i mina smoothies, så många hälsofördelar ju! 🙂 Banan eller hallon är något som ständigt slinker ner i mina smooties, samt gärna lite ingefära och vinbär. 🙂

    Elisabeth 2016-02-04 20:38:51
    Svara
    • Svar på Elisabeths kommentar.

      Ja, men det är så himla bra med spenat, så enkelt att bara slänga ner en näve och det varken syns eller smakar 🙂 Men banan är nog bästa basen, har det i nästan alla mina smoothies!

      Anja Forsnor 2016-02-04 21:55:17
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!