Frukostgröt med smak av choklad, nästan för bra för att vara sant. Rå kakao är väldigt näringsrikt och bra för vårt immunförsvar och matsmältning. Rå kakao innehåller mer antioxidanter än något annat livsmedel och dessutom sägs det göra en lycklig! Bara det måste ju göra den här gröten till en bra start på dagen.
Chokladgröt med hallon och blåbär
1 portion
2 dl mandelmjölk
1 dl havregryn
1 msk rå kakao eller vanlig kakao
1/2 mosad banan
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk honung
salt
Koka upp havregryn med mandelmjölk. Mosa bananen med en gaffel och blanda med havregrynen. Tillsätt kakao, vaniljpulver och lite salt. Koka på svag värme under omrörning i 4-5 minuter, smaka av och tillsätt eventuellt lite mer honung.
Servera gröten med kall mandelmjölk, bär och rostad kokos.
Foto: Sebastian Hellström
Fler recept på gröt:
Alltså det här receptet är magiskt! Äter det nästan vartenda dag nu. Har modifierat det lite och har inte vanilj och honung men har i linfrö och chiafrö.
NU bästa grejen!!! Du som verkar gilla jordnötssmör, ha i en klick!!!! Supergott! Har skippat bären när jag har i det men den blir ännu krämigare och riktigt mättande. Ha en skön dag i solen!
Men GUD så gott, älskar ju jordnötssmör (kan man inte göra det liksom?). Det måste jag testa, tack för tipset! 🙂 🙂 Kram!
Testade detta recept idag. Så HIMLA GOTT ju! Kommer göras flera gånger om 🙂 Tack för en superinspirerande blogg!
Åh vad roligt, så glad jag blir! Tusen tack Annika, stor kram!
åh, den här är en av mina favoritfrukost-rätter sedan jag hittade receptet på din blogg! Som den bästa av två världar – hallon och choklad – i frukostform, mums! 🙂
Åh vad kul att du gillar det 🙂