ANJA FORSNOR

Hållbara barnkläder hos Newbie

I torsdags var jag på min första mamma-bebis-pressträff. Det var KappAhl och Newbie som bjöd in till en härlig frukost och det var helt klart en ny upplevelse med en pressträff där det är lika många barn som vuxna haha. Och en helt annan ljudnivå och lite mera spring än det vanligtvis är, så härligt!

Det här med barnkläder är ju en helt ny värld för mig sedan några månader tillbaka och Newbie blev snabbt en favorit. Jag fick tips om butiken i MOOD Gallerian här i Stockholm och hade först ingen aning om att det var en del av KappAhl. Älskar deras kläder, så fin design, prisvärt och dessutom görs allt i ekologisk bomull. Lily har nästan hittills bara kläder från Newbie och Lindex som även de använder ekologisk bomull.

newbie-kappahl newbie-barnkläder

Jag passade även på att mingla med andra powermamas som AnnikaSusanneNina och Valerie vilket var supertrevligt! Förutom att vi åt frukost och spanade in nyheter för våren 2016 så pratade min gamla bloggkollega från ELLE, Emilia de Poret, med Kappahls hållbarhetschef Fredrika Klarén och designer för Newbie Sofia Kulle om deras hållbarhetsarbete.

Jag blev chockad när jag fick lära mig att vi slänger åtta kilo textilier per person och år. Hur skrämmande är inte det? Både KappAhl och H&M tar emot gamla textilier som man inte längre använder, även om de inte är hela eller är fläckiga. Bara att samla i en påse och lämna in nästa gång du passerar en butik! Så tänk på det nästa gång du funderar på att slänga den där håliga strumpan i soporna. Bra grej!

frukost blommor emilia-de-poret

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!