ANJA FORSNOR

Fredagsmys med bananglass

Mitt ständiga favoritrecept måste vara den här bananglassen. Perfekt när man har nästan på gränsen till övermogen banan hemma, bara skiva upp och frysa in. Efter några timmar mixar du den och smaksätter med bär, kakao, kanel eller kardemumma och voìla – fredagsdesserten är serverad!

Och det bästa av allt? Den funkar lika bra som frukost eller mellanmål.

Bananglass med jordgubb
2 portioner

3 mogna frysta bananer
2 dl frysta jordgubbar

Mixa den frysta frukten och bären med stavmixer till en glassig konsistens. Toppa med färska bär, kokos, hackad choklad eller lite granola. Servera direkt!

Tips! Ta ut frukten ur frysen några minuter innan du ska mixa så du inte förstör mixerbladen.

bananglass bananglass-recept

Fler tips på smarriga desserter:

> Mugcake med banan, choklad och nutella

> Avokadoglass med lime och kokos

> Supergod kladdkaka

> Smarriga chokladbollar med havregryn

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Sååå gott!! Gjorde liknande till frukost häromdagen, men använde mig då också utav en tesked spirulina i <3 Ska testa detta till kommande fredagsmyset! Mums!

    Jamie 2015-11-03 22:34:14 http://www.jamiesallmen.com
    Svara
    • Svar på Jamies kommentar.

      Åh det har jag faktiskt aldrig testat i bananglass, kan tänka mig att det passar bra ihop. Och blir riktigt läcker färg 🙂 Tack för tipset! Kram

      Anja Forsnor 2015-11-07 14:06:12
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!