ANJA FORSNOR

Mandelpanerad fisk

panerad-fisk

Jag fick ett kommentar från Emma som önskade mera vardagsmat här i bloggen. Panerad fisk är en favorit hos mig och passar både till lunch och middag. Det här är ett typiskt exempel på mat som kanske inte alltid får utrymme här i bloggen då den inte känns så festlig. Men ibland kan ju faktiskt den enkla maten vara den allra godaste och förhoppningsvis kan det inspirera någon.

Jag orkade helt ärligt inte gå att handla idag utan slängde ihop vad som fanns hemma i frysen. Resultatet ser ni här! Panerad spätta med stuvad spenat – klassiskt, enkelt och gott!

Mandelpanerad spätta
2 portioner

2 fiskfiléer, t.ex. rödspätta
1 ägg
mandelmjöl
sesamfrön
salt, peppar
kokosolja till stekning

Tina fisken och låt den rinna av på lite papper. Knäck ett ägg i en skål och rör med en gaffel, häll mandelmjöl på en tallrik och sesamfrön på en annan. Vänd filéerna först i mandelmjöl, sedan ägg och till sist sesamfrön. Stek i kokosolja på mellanhög värme och krydda med salt och peppar. Pressa gärna lite citron över fisken när du serverar den, så gott!

Stuvad bladspenat
2 portioner

4 dl fryst spenat
1/2 dl havregrädde
1 tsk lantbuljong (jag använder den från Renée Voltaire)
salt, peppar
olivolja

Tina spenaten i en kastrull med lite olivolja. Koka upp tillsammans med havregrädde och smaka av buljong, salt och peppar.

MER LÄSNING:

Recept – lunch & middag >

Recept – vegetariskt >

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!