Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Ceviche med salmalax, mango och grapefrukt

ceviche

Ah ceviche! Perfekt både som förrätt eller huvudrätt, går snabbt att slänga ihop och är alltid lika fräscht. Vi åt det i krispiga salladsblad vilket var riktigt gott. Lyxig (och nyttig!) snabbmat med massa finfina ingredienser som gör kroppen glad.

Ceviche med salmalax
2 portioner

125 g salmalax
2 lime
1 tsk honung
1 urkärnad chilifrukt
1 dl färsk eller frusen mango
1/3 gurka
1/2 grapefrukt
1/2 silverlök
1/2 kruka koriander
salt och peppar efter smak

till servering:
romansallad
avokado
sesamfrön
färsk koriander

Gör så här: Pressa ut saften från limen i en skål, skär laxen i små fina bitar och marinera i limesaften. Skär lök, chili, gurka och grapefrukt och blanda tillsammans med de resterande ingredienserna i skålen. Låt gärna stå en stund så alla smaker sätter sig. Toppa med färsk koriander.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Ohh vad fräscht det ser ut! Jag ska ha en liten bjudning i morgon och denna rätt skulle vara perfekt som förrätt. Har du något förslag till en passande huvud-/ och efterrätt? 🙂

    Önskar dig en riktigt skön påskhelg Anja!

    Stor kram Eva-Lena

    Eva-Lena 2015-04-04 19:19:00
    Svara
    • Svar på Eva-Lenas kommentar.

      Perfekt som förrätt! Jag hade satsat på någon fisk till huvudrätt, kanske halstrad tonfisk med någon god krispig sallad till. Tonfisken behöver bara stekas nån minut på varje sida, går jättesnabbt! Och till dessert hade jag gjort egen mangosorbet genom att mixa fryst mango och sen krossa lite mörk choklad och granatäpple på toppen. Ha en härlig middag! Kram

      Anja Forsnor 2015-04-05 10:59:00
      Svara
      • Svar på Anja Forsnors kommentar.

        Tack fina fina du för att du tagit dig tid att svara mitt i påskhelgen! Du är fantastico! 🙂
        Låter som en superb kombination med halstrad tonfisk och mango som efterrätt! Det blir toppen! Tack för att du finns, kvällen är nu räddad tack vare dig! 🙂

        Må så gott nu under den fortsatta påskhelgen!

        Många kramar Eva-Lena

        Eva-Lena 2015-04-05 12:55:00
        Svara
        • Svar på Eva-Lenas kommentar.

          Anja, vill bara säga att middagen blev en succé!!! 🙂
          Tack för inspirationen och tips på alla tre rätter, kände mig kunglig i köket ( vilket inte är så vanligt!).

          Önskar dig en fin vecka!

          Stor kram Eva-Lena

          Eva-Lena 2015-04-07 00:10:00
          Svara
          • Svar på Eva-Lenas kommentar.

            Åh så glad jag blir, kan tänka mig att det blev en riktig supermiddag. Med små enkla trick i köket kan man känna sig som en kung 🙂 Och visst är det kul att imponera med lättlagad, god OCH nyttig mat? Hurra! Kram på dig!

            Anja Forsnor 2015-04-07 22:06:00
            Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman