ANJA FORSNOR

Vilka alger ska man välja?

greens

Jag får ofta frågan om vilka alger och gröna pulver som är bäst. Därför tänkte jag dela med mig av mina tre favoriter just nu.

Spirulina – kanske den vanligaste algen när det kommer till Superfoods. Spirulina är en blågrön mikroalg som är en av naturen mest koncentrerade näringskällor rik på protein, klorofyll, B-vitamin och andra näringsämnen. Perfekt tillskott för vegetarianer och veganer eftersom det är rikt på protein. Jag använder spirulina i gröna smoothies, i min granola eller blandar en shot med vatten, citron och ingefära.

Multi greens – mitt senaste tillskott i skafferiet som jag faktiskt inte hunnit testa än. En pulverblandning som innehåller både gräs, grönsaker, groddar, spirulina och kryddor. Verkar minst sagt lovande! Fördelen med dessa lite utblandade greens är att de ofta är lite mildare och snällare i smaken än bara spirulina.

Cleen greens – en riktig superblandning med vetegräs, nässla, persilja, korngräs, spirulina, chlorella, grönkål, fänkål, pepparmynta, grönt te och ingefära. Detta är min favorit eftersom den är väldigt mild i smaken. Perfekt om man är nybörjare när det kommer till greens, blanda ner 1 tsk i smoothien eller juicen.

Har man aldrig testat kosttillskott i form av alger och gräs rekommenderar jag att man är lite försiktig till en början och testar sig fram. Speciellt när det kommer till blågröna miktroalger som spirulina och chlorella då de är kraftigt utrensande. Ofta räcker det med 1/2 tsk pulver någon gång i veckan. Spirulina och chlorella har ganska liknande innehåll så jag tycker det räcker med att använda en av dem, i alla fall åt gången. En annan favorit är vetegräs som jag ofta har hemma, smakar ganska grönt med försvinner i smoothies.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Kan inte du skriva en kokbok med recept och kostråd, skulle uppskattas väldigt mycket

    Sandra 2015-03-06 17:17:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!