Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Raw ischoklad med mandelsmör

raw ischoklad

Tänk att det redan är fjärde advent, vad snabbt tiden går. Jag myser med familjen nere i Malmö och vi tänkte göra lite julgodis idag. Ischoklad har varit min favorit på julbordet sedan jag var liten och det är verkligen busenkelt att göra sin egen. Dessutom kan man smaksätta chokladen på flera olika sätt, jag använde mig av mandelsmör men även pepparmintsolja, chili, apelsin eller lakritspulver är andra goda favoriter.

Raw ischoklad med mandelsmör

3 dl smält kokosolja
1 msk rå kakao
1 msk mandelsmör
en nypa vaniljpulver
1 tsk valfri sötning

Gör så här: Rör ihop kokosolja med kakao, mandelsmör och vaniljpulver. Smaka av och tillsätt eventuellt lite sötning i form av honung, stevia eller agavesirap. Häll upp i små aluminiumformar eller en silikonform som jag använt mig av. Ställ in i frysen och låt stelna någon timme. Servera direkt från frysen när de är kalla.

✔ Fritt från gluten, mejerier, raffinerat socker, ägg.

Foto: Emma Svensson

Fler recept på julgodis hittar du här »

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Mode
    Fanny Ekstrand
    Lifestyle
    Elin Johansson
    Hälsa
    Ida Warg
    Hälsa
    Foodjunkie
    Home
    Andrea Brodin
    Home
    34 kvadrat
    Lifestyle
    Josefin Dahlberg
    Mode
    Pamela Bellafesta
    Lifestyle
    Sandra Beijer
    Lifestyle
    Henrietta Fromholtz
    Mode
    Petra Tungården
    Lifestyle
    Linn Herbertsson
    Hälsa
    Fannie Redman
    Mode
    Paulina Forsberg
    Lifestyle
    Makeup by Lina
    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Lifestyle
    Vanja Wikström
    Mode
    Mathilda Weihager
    Mode
    Emma Danielsson
    Man
    Niklas Berglind