Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Morotsgröt med vaniljtopping

morotsgröt

Spännande variant av den klassiska havregrynsgröten kokad på färskpressad morotsjuice som ger gröten en otroligt härlig färg. Sötman från moroten tillsammans med vaniljkeson påminner mig om morotskaka med vaniljfrosting. Supergott som frukost eller mellanmål.

Morotsgröt
1 portion

1 dl havregryn
1 dl vatten
1 dl morotsjuice
1 tsk kanel
en nypa havssalt

Vaniljtopping:

finriven morot
keso
en nypa vaniljpulver

Gör så här: Koka upp havregryn med vatten, morotsjuice, kanel och lite salt. Låt puttra på låg värme några minuter och rör om så gröten inte fastnar. Smaka av och häll upp i ett glas eller en skål. Rör ihop keso med lite vaniljpulver och toppa med lite finriven morot. Jag pressade ekologiska morötter i min råsaftscentrifug. Om du vill testa morotsgröt men inte har någon råsaftscentrifug så kan du riva 1 dl morötter och koka upp tillsammans med havregrynen. Tänk på att öka vätskan till cirka 2 dl vatten då istället.

Foto: Sebastian Hellström

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger