Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Chokladdoppade dadlar och fikon

fikon och dadlar i choklad

Fikon och dadlar doppade i choklad, så enkelt och löjligt gott. Perfekt sista-minuten-snacks när man inte orkar dra fram mixern och massa ingredienser. Dessutom är de helt nötfria.

Chokladdoppade fikon och dadlar

Torkade mjuka fikon
Färska urkärnade daldar

Choklad:
2 msk smält kokosolja
1 msk rå kakao
2 tsk honung eller valfri sötning
en nypa vaniljpulver

Gör så här: Jag använder mig av färska dadlar och mjuka fikon som jag delar och doppar i choklad gjord på kokosolja och rå kakao. Eftersom den torkade frukten är väldigt söt föredrar jag en lite bittrare chokladsmak. Det går lika bra att smälta mörk choklad och doppa dem i. Låt stelna i kylen en stund innan du serverar dem.

✔ Fri från gluten, mejerier, ägg, raffinerat vitt socker och nötter.

Foto: Emma Svensson

Fler recept på julgodis hittar du här »

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Mode
    Fanny Ekstrand
    Lifestyle
    Elin Johansson
    Hälsa
    Ida Warg
    Hälsa
    Foodjunkie
    Home
    Andrea Brodin
    Home
    34 kvadrat
    Lifestyle
    Josefin Dahlberg
    Mode
    Pamela Bellafesta
    Lifestyle
    Sandra Beijer
    Lifestyle
    Henrietta Fromholtz
    Mode
    Petra Tungården
    Lifestyle
    Linn Herbertsson
    Hälsa
    Fannie Redman
    Mode
    Paulina Forsberg
    Lifestyle
    Makeup by Lina
    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Lifestyle
    Vanja Wikström
    Mode
    Mathilda Weihager
    Mode
    Emma Danielsson
    Man
    Niklas Berglind