Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Grönsakspasta med pesto och bönröra

grönsakspasta

Byt ut den traditionella pastan mot en grönare variant gjord på zucchini och morötter. Jag använder en spiromat, en så kallad grönsakssvarv, till pastan med det går lika bra med en potatisskalare.

Grönsakspasta
2 portioner

1 zucchini
2 små morötter

Pesto
1 kruka basilika
4 msk olivolja
1 liten vitlöksklyfta
½ dl pinjenötter
½ dl solrosfrön
lite pressad citron
1 nypa flingsalt

Bönröra
300 gram kikärtor
300 gram svarta bönor
1 msk sesamolja
1 tsk flingsalt
färsk persilja
saft från en halv citron

Använd spiromat eller en potatisskalare för att göra pastan. Mixa alla ingredienser till peston och smaka av med flingsalt och citron för rätt balans. Blanda peston med grönsakspastan och låt stå medan du rör ihop bönorna. Blanda kikärtor och svarta bönor tillsammans med olja, citron, kryddor och färsk persilja efter smak.

Foto: Andy Prhat

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Mode
    Fanny Ekstrand
    Lifestyle
    Elin Johansson
    Hälsa
    Ida Warg
    Hälsa
    Foodjunkie
    Home
    Andrea Brodin
    Home
    34 kvadrat
    Lifestyle
    Josefin Dahlberg
    Mode
    Pamela Bellafesta
    Lifestyle
    Sandra Beijer
    Lifestyle
    Henrietta Fromholtz
    Mode
    Petra Tungården
    Lifestyle
    Linn Herbertsson
    Hälsa
    Fannie Redman
    Mode
    Paulina Forsberg
    Lifestyle
    Makeup by Lina
    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Lifestyle
    Vanja Wikström
    Mode
    Mathilda Weihager
    Mode
    Emma Danielsson
    Man
    Niklas Berglind