Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Minipizza med chèvre, fikon och ruccola

pizza-glutenfri

pizza-chevre

Jag älskar pizza och det är utan tvekan min quilty pleasure. Vi gjorde dessa små minipizzor till min födelsedag och degen blev helt perfekt. Jag har testat otaliga varianter av glutenfri pizza innan och dessa blev helt klart bäst, all cred till min grymma Klara som stod för kvällens pizzabakande.

Vi utgick från Hannas recept och använde havremjöl vilket blev kanon. Havremjöl finnas att köpa från bland annat Risenta, annars kan man mixa havregryn i en matberedare till ett fint mjöl. Jag rörde ihop en vit sås med crème fraiche som passar perfekt när man inte är sugen på tomatsås, sen toppade vi med chèvre, färska fikon, ruccola och ringlade lite houng över. Vinnande kombo!

Minipizzor 
4-6 små pizzor eller 2 stora

3 dl havremjöl
6 ägg
2 dl rismjölk eller valfri mjölk
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
en nypa salt

Gör så här: Blanda mjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Tillsätt därefter äggen och mjölken och vispa till en smet. Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut pizzadegen till valfri storlek. Smeten kommer vara kladdig, använd en träslev eller slickepott till hjälp som du kan doppa i kallt vatten för att smeten lättare ska lossna. Förgrädda degen i mitten av ugnen på 225 grader i 8-10 minuter.

Vit sås
3 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt
3 äggulor
salt
peppar

Gör så här: Rör ihop crème fraiche med äggulorna och smaka av med salt och peppar. Ta ut degen som förgräddats i ugnen och bred på ett lager sås och chèvre och grädda på nytt i cirka 10 minuter till tills pizzan fått fin gyllene färg.

Topping
chèvre
färska fikon
ruccola
honung
flingsalt

Gör så här: När pizzan är färdiggräddad, lägg på tunna skivor av fikonen, ruccolablad och ringla lite honung och en nypa flingsalt över. Ät direkt medan de är varma och frasiga.

pizzaVi gjorde även en annan variant med tomatsås, mozzarella, paprika och spenat. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Home
    Andrea Brodin
    Mode
    Fanny Ekstrand
    Lifestyle
    Sandra Beijer
    Home
    34 kvadrat
    Mode
    Paulina Forsberg
    Hälsa
    Foodjunkie
    Lifestyle
    Josefin Dahlberg
    Hälsa
    Ida Warg
    Mode
    Petra Tungården
    Lifestyle
    Linn Herbertsson
    Mode
    Pamela Bellafesta
    Lifestyle
    Makeup by Lina
    Hälsa
    Fannie Redman
    Lifestyle
    Henrietta Fromholtz
    Lifestyle
    Elin Johansson
    Lifestyle
    Vanja Wikström
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Man
    Niklas Berglind
    Mode
    Chrystelle Eriksberger