Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Experimentera med glutenfria mjöler

bild(2)

bild 2(1)

Fick ett spännande bud från Kungsörnen med deras nya glutenfria mjöler. Älskar att baka och experimentera med glutenfria recept, tror dessa får bli ingredienserna till något smarrigt bröd! Fick även med lite härliga recept som jag tänkte dela med mig av sen.

Förresten, kul med så många frågor! Det är jättekul att lära känna er bättre och se vad ni vill ha mer av här. Tänkte sammanställa svaren på flyget till Paris ikväll så fortsätt gärna ställa frågor under dagen ♥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Enligt info från Kungsörnen konsument är deras mjölet inte glutenfria, kan innehålla upp till 20 ppm gluten.

    Palle Vestergaard 2014-04-08 18:16:00
    Svara
    • Svar på Palle Vestergaards kommentar.

      Intressant, vart har du hittat den informationen? På förpackningarna och hemsidan står det 100% glutenfritt. Mandelmjölet innehåller ju t.ex. bara mandlar och det är ju naturligt glutenfritt.

      Anja Forsnor 2014-04-08 21:04:00
      Svara
      • Svar på Anja Forsnors kommentar.

        Pratade med konsumentkontakten. Enligt de bestämmelser som är behöver man inte skriva spår av gluten om det är mindre än 20 ppm.

        Palle Vestergaard 2014-04-08 21:34:00
        Svara
        • Svar på Palle Vestergaards kommentar.

          Sant, det gäller ju för alla glutenfria produkter. De flesta personer med celiaki tål så små doser gluten så det är väl just därför skulle jag tro. Men när det gäller t.ex. mandel och bovete är de ju naturligt glutenfria så jag antar att de syftar till att det kan finnas spår av gluten då det hanteras i samma fabriker som gluten.

          Anja Forsnor 2014-04-08 22:17:00
          Svara
          • Svar på Anja Forsnors kommentar.

            Lite irriterande när folk skriver så, oavsett om det är läkare, mjölproducent eller vem det vara må.
            Källa på det påståendet ”De flesta personer med celiaki tål så små doser gluten ”?
            Tacksam om du kan länka till någon undersökning eller liknande som säger att det är så…..

            Efter den lagändring som gjordes 2012/13 så finns det ju inga glutenfria produkter att tillgå .

            Palle Vestergaard 2014-04-09 11:08:00
            Svara
            • Svar på Palle Vestergaards kommentar.

              Ja, jag håller med dig, verkligen irriterande! Jag gick enbart på att Kungsörnen skrivit att det är glutenfritt. Jag lider inte själv av celiaki och vill absolut inte utge mig för att vara någon expert utan undviker personligen gluten för jag upplever att jag mår bättre av det. Min kommentar var kopplad till min tolkning av: http://celiaki.se/celiaki-intoleranser-allergier/celiaki-glutenintolerans/behandling-kost/att-ata-glutenfritt/, men vid mer läsning inser jag att det kanske var förhastat. Du är helt klart mer påläst än mig när det gäller frågan, är det av personligt intresse eller jobbar du med det på något vis?

              Anja Forsnor 2014-04-09 14:42:00
              Svara
              • Svar på Anja Forsnors kommentar.

                Nja, både av personligt intresse när det gäller mat och inte minst märkning av mat. Och lite ”part i målet” eftersom sambon är intolerant ( mot gluten alltså..) och driver http://www.kakkarlek.se/

                Palle Vestergaard 2014-04-09 18:38:00
                Svara
  • Enligt info från Kungsörnen konsument är deras mjölet inte glutenfria, kan innehålla upp till 20 ppm gluten.

    Palle Vestergaard 2014-04-08 18:16:00
    Svara
    • Svar på Palle Vestergaards kommentar.

      Intressant, vart har du hittat den informationen? På förpackningarna och hemsidan står det 100% glutenfritt. Mandelmjölet innehåller ju t.ex. bara mandlar och det är ju naturligt glutenfritt.

      Anja Forsnor 2014-04-08 21:04:00
      Svara
      • Svar på Anja Forsnors kommentar.

        Pratade med konsumentkontakten. Enligt de bestämmelser som är behöver man inte skriva spår av gluten om det är mindre än 20 ppm.

        Palle Vestergaard 2014-04-08 21:34:00
        Svara
        • Svar på Palle Vestergaards kommentar.

          Sant, det gäller ju för alla glutenfria produkter. De flesta personer med celiaki tål så små doser gluten så det är väl just därför skulle jag tro. Men när det gäller t.ex. mandel och bovete är de ju naturligt glutenfria så jag antar att de syftar till att det kan finnas spår av gluten då det hanteras i samma fabriker som gluten.

          Anja Forsnor 2014-04-08 22:17:00
          Svara
          • Svar på Anja Forsnors kommentar.

            Lite irriterande när folk skriver så, oavsett om det är läkare, mjölproducent eller vem det vara må.
            Källa på det påståendet ”De flesta personer med celiaki tål så små doser gluten ”?
            Tacksam om du kan länka till någon undersökning eller liknande som säger att det är så…..

            Efter den lagändring som gjordes 2012/13 så finns det ju inga glutenfria produkter att tillgå .

            Palle Vestergaard 2014-04-09 11:08:00
            Svara
            • Svar på Palle Vestergaards kommentar.

              Ja, jag håller med dig, verkligen irriterande! Jag gick enbart på att Kungsörnen skrivit att det är glutenfritt. Jag lider inte själv av celiaki och vill absolut inte utge mig för att vara någon expert utan undviker personligen gluten för jag upplever att jag mår bättre av det. Min kommentar var kopplad till min tolkning av: http://celiaki.se/celiaki-intoleranser-allergier/celiaki-glutenintolerans/behandling-kost/att-ata-glutenfritt/, men vid mer läsning inser jag att det kanske var förhastat. Du är helt klart mer påläst än mig när det gäller frågan, är det av personligt intresse eller jobbar du med det på något vis?

              Anja Forsnor 2014-04-09 14:42:00
              Svara
              • Svar på Anja Forsnors kommentar.

                Nja, både av personligt intresse när det gäller mat och inte minst märkning av mat. Och lite ”part i målet” eftersom sambon är intolerant ( mot gluten alltså..) och driver http://www.kakkarlek.se/

                Palle Vestergaard 2014-04-09 18:38:00
                Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman