Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Chiapudding med kokosmjölk

chiapudding

chiapudding1

chiapudding2

Jag kickar igång den här måndagen med en riktig lyxfrukost. Chiapudding är en stor favorit inom rawfood-kulturen och alltfler hälsocaféer i Stockholm har börjat servera det som frukost.

Chiafrön är världens bästa omega 3 källa och är fullproppat med protein, antioxidanter och vitaminer. De sväller i vätska och blir 15-20 gånger sin egen storlek, därför är det perfekt att göra pudding eller sylt med chiafrön.

Chiapudding, 1 portion

★ 0,5 dl chiafrön
★ 2 dl kokosmjölk (mandel-, ris- eller valfri mjölk går lika bra)
★ 0,5 tsk vaniljpulver (kan uteslutas)

Blanda chiafrön, kokosmjölk och vaniljpulver i en burk med lock och skaka om. Låt stå i kylskåp över natten. På morgonen är det bara att plocka ut från kylen och servera med bär, nötter eller valfri topping. Idag blev det raw äpplemos till, en riktig höjdare!

Tänkte lägga upp receptet på min raw äpplemos sen, busenkelt. Till det en shot spirulina, inte lika gott för smaklökarna men välbehövlig energi för kroppen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Home
    Andrea Brodin
    Mode
    Fanny Ekstrand
    Lifestyle
    Sandra Beijer
    Home
    34 kvadrat
    Mode
    Paulina Forsberg
    Hälsa
    Foodjunkie
    Lifestyle
    Josefin Dahlberg
    Hälsa
    Ida Warg
    Mode
    Petra Tungården
    Lifestyle
    Linn Herbertsson
    Mode
    Pamela Bellafesta
    Lifestyle
    Makeup by Lina
    Hälsa
    Fannie Redman
    Lifestyle
    Henrietta Fromholtz
    Lifestyle
    Elin Johansson
    Lifestyle
    Vanja Wikström
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Man
    Niklas Berglind
    Mode
    Chrystelle Eriksberger